Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinin sunumunda elde ettiği başarıları, sağlık ürünlerinin üretilmesinde de göstermesi gerektiğini vurguladı.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinin sunumunda elde ettiği başarıları, sağlık ürünlerinin üretilmesinde de göstermesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin inovasyon ve biyomedikal ürünleri ihraç edebilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Kendi marka değerlerimizi oluşturacak bir seviyeye gelmeliyiz” dedi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Ulusal Aşı Sempozyumu’na katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında son on yılda dünyanın takdirini kazanan gelişmelere imza attığının altını çizdi. Bu başarının sağlık alanındaki ürünlerin üretilmesiyle devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakanımız Dr. Müezzinoğlu şöyle devam etti: “Türkiye, sadece tüketen değil, üreten ve kendi marka değerlerini oluşturan bir seviyeye gelmelidir. Çünkü ülkemiz bulunduğu coğrafya itibariyle yaklaşık bir milyar insana inovasyon ve biyomedikal ürünleri sunabilecek kapasiteye sahip.”dedi.
Toplum sağlığı için Koruyucu Sağlık Hizmetleri`ne gereken önemi verdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, bu kapsamda Sağlık Bakanlığı`nın aşı politikaları hakkında bilgi verdi: " Koruyucu Sağlık Hizmetlerine son derece önem veriyor ve günün koşulları ölçüsünde en iyi şekilde gereğini yerine getiriyoruz. Sağlığın korunması için bu kadar önemli olan Koruyucu Sağlık hizmetlerinin en önemli basamağı ise hiç şüphesiz aşıdır. Bulaşıcı hastalıklar ve bundan kaynaklanan ölümlerin önüne geçilmesi için aşının çok önemli bir yeri vardır. " Sağlık Bakanlığı`nın bu konuda üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Bakanımız Dr. Müezzinoğlu, "Çocuklarda neredeyse yüzde yüze varan bir aşılama oranı söz konusu ve bugün 13 hastalığa karşı aşı yapıyoruz. Bu tablo, bu konudaki duyarlılığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55